Menu
Zoeken

Studentenhuisvesting “The Cube” | Utrecht

denk vooruit

Studentenkamers met een gezond en comfortabel binnenklimaat.

blijf dichtbij

Verwarming, koeling en WTW ventilatieunits voor de studentenkamers.

Eigenschappen

Status Opgeleverd
Locatie Utrecht - Overvecht
Start project 01/02/2020
Oplevering augustus 2021
Opdrachtgever Van Wijnen
Architect TEAM V Architectuur
Vloeroppervlakte 629 wooneenheden

Bijzonderheden

Delen via

Op Dreef

Van Wijnen en IC Netherlands gaan in Utrecht aan de slag met de ontwikkeling en realisatie van een markant studentencomplex van 629 wooneenheden. Omdat er veel vraag is naar studentenwoningen is dit een belangrijke ontwikkeling voor de Gemeente Utrecht.

TEAM V Architectuur ontwierp het markante gebouw, dat wordt voorzien van de laatste duurzame ontwikkelingen en groene binnen- en buitenruimten die uitnodigen tot een gezonde actieve en sociale leefstijl van de toekomstige bewoners. De vervlechting van stad en groen, Overvecht en Utrechtse binnenstad, student en wijkbewoner krijgt vorm in ‘Op Dreef’. Om samen te werken aan een gezond, sociaal en duurzame omgeving.

The Cube bestaat uit 629 studentenwoningen, waarvan 491 zelfstandige compacte appartementen van ca 22 m² met eigen faciliteiten, zoals douche, wc, keuken, eigen voordeur, 10 grotere studio’s van circa 55 m2, 20 woningen voor minder validen en 108 units gegroepeerd in woongroepen (6 per groep).

The Cube wordt gasloos en uitgerust met de laatste ontwikkelingen op energiegebied. Van energie-opwekkende gevels en daken tot stadsverwarming in combinatie met warmte- en koudeopslag.

Linthorst Techniek verzorgt de realisatie van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatie. Hiermee dragen wij bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat van de studentenkamers.

MailMapsBelSluit