Menu
Zoeken

KPN | Apeldoorn

De verbouwing van het KPN-gebouw in Apeldoorn is een pilotproject voor Green Deal Circulaire Gebouwen. Deze organisatie richt zich op een minimaal verbruik en hergebruik van grondstoffen en producten bij het ontwerp en de exploitatie van bedrijfsgebouwen. Linthorst techniek is één van de ondertekenaars van de Green Deal Circulaire gebouwen.

Niet alleen zijn alle grondstoffen hergebruikt, ook de energievoorziening wordt geoptimaliseerd. Het verbruik is afgestemd op de bezetting in het pand. Ook de luchtkwaliteit is verbeterd, waardoor de werkplek niet alleen duurzaam, maar ook gezonder en comfortabeler wordt.  

Eigenschappen

Status In uitvoering
Locatie Apeldoorn
Start project september 2014
Oplevering juli 2015
Opdrachtgever Redon Bouw BV
Architect Rever Interieurprojecten
Vloeroppervlakte 4000 m2

Bijzonderheden

Delen via

De huidige kantoorvleugels van dit bedrijfspand bestonden uit allemaal aparte kantoorruimten, in de nieuwe situatie zijn de kantoorvleugels verbouwd tot grote kantoortuinen. De installaties zijn aangepast op het nieuwe ruimte indeling. In het kader van BREEAM is besloten om zoveel mogelijk gedemonteerde materialen her te gebruiken, waaronder verlichtingsarmaturen, inductie-units etc. In het kader van energiebesparing is de verlichtingsinstallatie uitgebreid met bewegingssensoren om onnodig branden van verlichting te voorkomen.

Op de begane grond is de entree voorzien van meer daglicht toetreding door het verwijderen van diverse kantoorruimten. De entree heeft de functie gekregen als verbind- en ontmoetingsplek.
De verlichtingsinstallatie  is in dit gebied geheel vernieuwd en er zijn nieuw LED downlighters aangebracht. De overige installatie-onderdelen zijn bestaand gebleven. 

De toiletgroep op de begane grond is geheel verbouwt en voorzien van nieuw sanitair en LED dowlighters. 
Ook zijn hier bewegingssensoren toegepast om onnodig branden van verlichting te voorkomen.

Alle bovengenoemde werkzaamheden zijn uitgevoerd in diverse fases om de overlast voor de gebruiker tot een minimum te beperken.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd samen met Redon Bouw b.v., waarbij Redon Bouw b.v. de hoofdaannemer was. In het kader van BREEAM zijn de gedemonteerde materialen zoveel mogelijk hergebruikt.

Werktuigbouw

  • Verwarming 
  • Koeling
  • Luchtbehandeling
  • Water en Sanitair (loodgieterswerkzaamheden: riolering, water, afvoer, sanitair)

Duurzame technieken

  • BREEAM (beoordeling van de duurzaamheid van het project)

Elektra

  • Verlichtingsinstallatie
  • Geluidsinstallatie
  • Brandbeveiliging
  • Ontruimingsinstallatie

Meet- en regeltechniek

  • Aanpassing regeltechnische installatie

GERELATEERDE REFERENTIES

De Winthont

te Utrecht

EATC

te Eindhoven

Kantoorgebouw Avantes

te Apeldoorn

MailMapsBelSluit