Menu
Zoeken

Hotel Van der Valk | Sneek

Eigenschappen

Status Opgeleverd
Locatie Sneek
Oplevering juli 2010
Opdrachtgever Van der Valk
Architect Teunissen

Delen via

Hotel Van der Valk Sneek is een luxe 3-sterren hotel dat 108 hotelkamers telt en 5 suites. Het hotel is voorzien van diverse zalen, restaurant, bar met buitenterras, sauna en fitnessruimte.

Samenwerken in bouwteam

Linthorst heeft samen met andere leden van het bouwteam, de engineering en inpasbaarheid van het hotel gerealiseerd. Uiteraard is Van der Valk Sneek nauw betrokken geweest bij alle beslissingen die zijn genomen in het bouwproces.

Werkzaamheden Linthorst Techniek

Zowel de elektrotechnische als de werktuigbouwkundige installatie zijn door Linthorst geïmplementeerd. Het hotel wordt gekenmerkt door exclusieve sanitaire voorzieningen en geavanceerde regeltechniek.

Werktuigbouwkundige installatie en duurzame technieken
Dit hotel is voorzien van het door Linthorst ontwikkelde concept voor koel- en vriestechniek. Ook is dit hotel voorzien van een warmtekrachtinstallatie voor inpandige elektriciteitopwekking. Met deze restwarmte wordt verwarmd en warm tapwater gemaakt. Tevens is er een speciaal omgebouwde vaatwasser geleverd welke direct wordt gevoed door 90 graden restwarmte uit de WKK. (Een besparing op elektriciteit voor de vaatwasser van 100.000kWh op jaarbasis)

Centrale verwarmings installaties
Gekoeldwater installaties
Luchtbehandelingsinstallaties
Koppeling op de koel- en vries installaties
Tapwaterinstallaties
Sanitaire installaties
Rioleringsinstallaties
Hemelwaterinstallaties (UV-systeem)
Gasinstallaties
Regeltechnische installaties
Software engineering
Energiereserveringssysteem
 
Elektrotechnische installatie en meet- en regeltechniek
Door het toepassen van een lichtsturingssysteem EIB/KNX , wat binnen Europa een genormaliseerd systeem is, wie gekoppeld is met het reserveringssysteem, gebouwbeheerstysteem en de audio-/visuele installatie, is er een gebruiksvriendelijke en makkelijk te programmeren systeem aangebracht. Ten aanzien van het soort verlichting is gekozen om het gehele logiesgedeeltete te voorzien van LED-verlichting. Dit geeft een energiebesparing van circa 70 a 80% ten opzichte van de normale conventionele armaturen.
Ook is gekozen om de terreinverlichting uit te voeren met LED-verlichting wat zeer mooi aansluit met de omgeving en openbare straatverlichting.Het hotel is voorzien van een gebouwbeheer systeem met alle mogelijkheden voor bediening op afstand, hotelkamerreserveringssysteem in combinatie met aansturing verwarming/koeling hotelkamers; lokale bediening vergaderruimten middels touchscreens t.b.v. klimaat, licht, verduistering, geluid en beamers.

Aarding- en bliksembeveiligingsinstallatie
Voedingsinstallatie inclusief verdeelkasten
Kanalisatie (kabelgoot, ladderbaan en wandgoot)
Wandcontactdozeninstallatie
Licht-/krachtinstallatie
Lichtsturingsinstallatie EIB/KNX
Terreinverlichtingsinstallatie
Brandmeldinstallatie
Deurstandsignaleringsinstallatie
Centrale antenne installatie
Data-/telefooninstallatie
Draadloosinternetinstallatie
Camera installatie
Mindervalideninstallatie
Audio-/visuele installatie

GERELATEERDE REFERENTIES

Hotel Van der Valk

te Nijmegen-Lent

Hotel Van der Valk

te Utrecht

Hotel Van der Valk

te Zwolle

MailMapsBelSluit