Status | Opgeleverd |
Locatie | Voorschoten |
Start project | september 2013 |
Oplevering | september 2014 |
Opdrachtgever | Van der Valk |
Architect | Teunissen |
Vloeroppervlakte | 3200 m2 |
Op deze bijzondere plek, waar Van der Valk zijn eerste wegrestaurant vestigde, staat nu een gloednieuwe verswinkel. De bouw volstrekt zich in 2 fasen. Het pand bestaat op bgg uit ca.1000m2 winkeloppervlakte waar versproducten verkocht worden en een slagerij, bakkerij en verse visbereiding aanwezig zijn.Tevens is op de bgg 1000m2 productieruimte aanwezig, met koude en warme productie, braad-, rookkasten en kookketels, een worstenmakerij diverse koelcellen, krattenwasserij en spoelkeuken. Hiervoor heeft Linthorst al het benodigde installatiewerk verricht zoals de sanitaire-, perslucht-, hogedrukreiniging-, gasinstallatie en ventilatie-installatie d.m.v. KAT-systeem. Doordat er grote afzuigkappen met hoge luchthoeveelheden aanwezig komt het KAT-systeem ook hier goed tot zijn recht. Alle warmte uit de afzuiglucht wordt teruggewonnen en gebruikt voor de verwarming van de winkel.
Verder is er op de bgg nog een wijnhandel en een proeflokaal aanwezig van 500m2 en een magazijn van 675m2.
Op de eerste verdieping bevinden zich de kantoren 1200m2 en magazijn 2000m2.
Het bouwteam dat de bouw van het hotel heeft begeleid en gerealiseerd bestaat uit Linthorst Installatietechniek, Niersman en Benschop.
Linthorst heeft de complete werktuigbouwkundig installatie verzorgt, inclusief duurzame technieken waaronder Kitchen Air Technologies (KAT).
Werktuigbouwkundige installatie
Verwarming (cv-installatie, vloerverwarming, duurzaam zie kop Duurzame technieken)
Koeling
Luchtbehandeling
Water en Sanitair (loodgieterswerkzaamheden: riolering, water, afvoer, sanitair)
Perslucht
Hogedruk cleaning
Gas
Duurzame technieken
Warmte terugwininstallatie
KAT
Meet- en regeltechniek
Regeltechnische installatie
Gebouwbeheersysteem (GBS)