Menu
Zoeken

Woon- en zorgcomplex Amaris de Veste | Naarden

denk vooruit

Amaris in Naarden heeft revalidatie, zorg in de laatste levensfase (palliatieve zorg) en wonen met dementie als haar kernfunctie.  Bij de ontwikkeling van een nieuwe wooncomplex voor deze belangrijke groep zorgbehoevenden staat een goed comfortabel en duurzaam binnenklimaat centraal.

blijf dichtbij

Samen met de opdrachtgevers is een duurzaam concept ontwikkelt waarbij de opwek vrijwel geheel All Electric plaatsvindt (bijna Van het Gas Af).

Linthorst Energie Services heeft zelf geïnvesteerd en is hiermee eigenaar van de duuzame opwekinstallatie (ESCO). Hiermee is Linthorst verantwoordelijk voor de lange termijn instandhouding & onderhoud van de installatie inclusief prestatieverplichting op rendement.

Eigenschappen

Status Opgeleverd
Locatie Naarden
Start project december 2012
Oplevering maart 2014
Opdrachtgever Habion en Amaris
Architect VDVZ Architecten
Vloeroppervlakte 10.000 m2

Bijzonderheden

Delen via

Opdrachtgevers Habion en Amaris Zorggroep hebben een nieuw woon- en zorgcentrum in Naarden gebouwd. In het nieuwe complex is ruimte voor 40 zorgappartementen, 24 plaatsen voor psychogeriatrische zorg en 30 huurappartementen. Het oude gebouw voldeed niet meer aan de wensen van ouderen van nu. Daarnaast is er behoefte aan meer zelfstandige woningen voor senioren. Het nieuwe complex is gebouwd op de bestaande locatie van De Veste, net buiten de Vesting van Naarden, in een groene omgeving.

De nieuwbouw is voorzien van een duurzaam klimaatsysteem. Het openbronsysteem zorgt in combinatie met een warmtepomp voor verwarming, koeling en voorverwarming van warm tapwater. Vloerverwarming zorgt voor de afgifte van warmte. Algemene ruimten worden geventileerd met een HR Kantherm systeem. In de woningen zorgen separate warmteterugwin ventilatie-units voor een goede balans.

Alle woningen zijn voorzien van afgiftesets met energiebemetering. Zo kan de energie per gebruiker in kaart worden gebracht. Linthorst verzorgt tevens de energieafrekening met de bewoners.

Werktuigbouw
Verwarming (cv-installatie, vloerverwarming)
Koeling
Luchtbehandeling (HR kantherm systeem, WTW ventilatie-units)
Water en sanitair (riolering, water, afvoer, sanitair)
 
Duurzame technieken
Warmte- en koudeopslag (WKO)
Warmtepomp
Warmteterugwin installatie (droge busleiding)
Energiebemetering
 
Meet- regeltechniek
Regeltechnische installatie
Gebouwbeheersysteem (GBS)

GERELATEERDE REFERENTIES

Verpleeghuis Lingesteyn

te Leerdam

Woon- en zorgcomplex De Biezenkamp

te Leusden

Zorgcentrum Casa Bonita

te Apeldoorn

MailMapsBelSluit